Over ons

De idee om te starten met de winkel is ontstaan op het ogenblik dat mijn pa besloot om met pensioen te gaan.
Jarenlang had hij voeders gemaakt op zijn eigenzinnige wijze.
Overtuigd van het belang van gezonde, evenwichtige voeding voor de mens, trok hij dit principe door bij de dierenvoeding;
Hij weigerde bvb om dierlijke eiwitten te gebruiken bij zuivere planteneters. Later bleek zijn gelijk en werd dit verboden. Hij gebruikte ook kruiden bij zieke dieren.
Nog later, toen sprake werd van genetisch gemodificeerde grondstoffen, steigerde hij helemaal en zocht tot hij de grondstoffen vond die niet gemanipuleerd waren. Zo sterk is zijn overtuiging dat het broze evenwicht in de natuur helemaal verstoord zal worden door ingrepen van de mens, met gevolgen waarvan wij, tot nu de draagwijdte niet kennen.
Hij is ook altijd van principe geweest, dat als je de inspanning doet om zelf dieren te houden, zowel voor de eieren als voor het vlees, er een meerwaarde moet zijn . De kwaliteit van wat op je bord komt is van heel groot belang, niet alleen wat smaak betreft maar zeker ook voor de eigen gezondheid.
Het enige wat hij zelf nooit geproduceerd heeft, zijn de biovoeders omdat toen in die tijd hij niet voldoende bio grondstoffen vond om zijn samenstellingskwaliteit te garanderen.
Hij was dan ook bijzonder blij toen enkele ondernemers hem aanspraken om zijn kennis en zijn ervaring met hen te delen, bij het opstarten van de bio voederfabriek Bio’Or.
Zijn levenswerk mocht in geen geval verloren gaan. In de eerste plaats voor onszelf maar ook voor iedereen die met gezonde voeding begaan is.
Met mijn passie voor hout was het dan ook een kleine stap om hiervoor te gaan en dat ook in mijn winkel aan te bieden.
Met de combinatie van brandhout, natuurlijke decoratie en de voeders,wordt voor mij een droom werkelijkheid.

over ons